Verhuurvergunning woonruimte Carnisse?

Geschreven op 28 augustus 2023

Verhuurvergunning woonruimte Carnisse?

De gemeente Rotterdam is een pilot gestart met verplichte verhuurvergunningen voor woonruimte in de wijk Carnisse. Met deze vergunning stelt de gemeente Rotterdam strenge eisen aan verhuurders.

Verhuren alleen voor maximale huurprijs vanaf 1 januari 2024

Voor verhuurders betekent dit dat zij hun woning alleen mogen verhuren op basis van de maximaal geldende huurprijs op basis van het WWS-Stelsel. Dit geldt vanaf 1 januari 2024. Vanaf die datum gaat de gemeente Rotterdam hierop actief handhavingsbeleid voeren.

Wanneer er vanaf die datum toch een te hoge huurprijs wordt berekend, loop je als verhuurders het risico dat de verhuurvergunning ingetrokken wordt. Daarnaast riskeert de verhuurder bij overtreding een boete variërend van ca € 20.000 die kan oplopen tot € 90.000.

Heb je woningen die je verhuurd in de wijk Carnisse, neem dan met ons contact op. Wij helpen je dan verder zodat je tijdig voldoet aan de nieuwe regels!

Hoe vraag je de verhuurvergunning aan?

Vanaf 1 juli 2023 is het mogelijk om een verhuurvergunning aan te vragen. Deze dien je als verhuurder voor 31 december dit jaar aangevraagd te hebben. De kosten voor een verhuurvergunning bedragen eenmalig € 335. Heb je meerdere woningen in Carnisse? Dan hoef je niet voor elke woning een verhuurvergunning aan te vragen, je hoeft maar 1 keer deze vergunningprocedure te doorlopen.

Voor het aanvragen van een vergunning is het goed om je goed voor te bereiden zodat je alle informatie vooraf bij de hand hebt. Dan kost het aanvragen slechts 5 minuten!

Wil je weten welke informatie je nodig hebt, neem dan met ons contact op. Wij helpen je graag verder!

Is mijn woning in Carnisse, of valt die er nèt buiten?

Wil jij weten of jouw woningen in de wijk Carnisse vallen? Of wil je dat wij een puntentelling voor jou uitvoeren. Heb je hulp nodig bij het aanvragen van de verhuurdersvergunning? Neem contact op met ons om een afspraak in te plannen.

Wij bespreken dan samen met jou wat we kunnen betekenen voor jouw woning(en). Stuur een e-mail naar info@fonzt.nl met je gegevens. Of wil je een keer koffiedrinken om te kijken wat we voor jou kunnen betekenen? Bel ons direct voor het maken van een afspraak 010 307 05 27.

Wil je meer weten?

Heb je vragen over dit onderwerp? Stel dan gerust je vraag aan ons.

Neem contact op